• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск: Путін має зупинити спіраль насильства, а Зеленському слід бути "відкритим на серйозні мирні пропозиці"

02.10.2022, 14:16

Папа Франциск: Путін має зупинити спіраль насильства, а Зеленському слід бути "відкритим на серйозні мирні пропозиці"

Папа Франциск у неділю, 2 жовтня, рішуче закликав РФ до припинення вогню, засудивши анексію територій, закликавши до пошани територіальної цілісності та прав меншин і висловивши біль з приводу численних жертв, серед яких - багато дітей

Про це повідомило видання Vatican News, пише "Еспресо".

Папа Франциск присвятив свої роздуми перед проказуванням молитви "Ангел Господній" засудженню агресії РФ та можливої ядерної загрози.

"Я засмучений тисячами жертв, особливо, серед дітей, і великими руйнуваннями, що залишили без домівки багато людей і сімей, несучи загрозу холоду та голоду на великих територіях. Певні вчинки ніколи не можна виправдати! Ніколи! Це жахливо, що світ вивчає географію України через такі назви як Буча, Ірпінь, Маріуполь, Ізюм, Запоріжжя та інші місцевості, що стали місцями невимовних страждань та страху. Що вже й говорити про той факт, що світ знову стоїть перед ядерною загрозою?", - сказав він.

Він "рішуче засудив серйозну ситуацію", яка суперечна з принципами міжнародного права та посилює загрозу ядерної ескалації, а також закликав Путіна зупинити вогонь.

"Мій заклик насамперед звернений до президента Російської Федерації, благаючи його зупинити, також і з любові до свого народу, цю спіраль насильства та смерті. З іншого боку, засмучений величезними стражданнями українського населення внаслідок зазнаної агресії, скеровую такий же сповнений довіри заклик до президента України бути відкритим на серйозні мирні пропозиції", - наголосив Папа Франциск.

Також він додав, що варто застосовувати всі дипломатичні засоби, які "можливо не застосовувалися досі".

"Нехай же після семи місяців бойових дій будуть введені в дію всі дипломатичні засоби, навіть ті, які, можливо, не застосовувалися досі, щоби покласти край цій величезній трагедії. Війна сама у собі є помилкою та жахіттям", - сказав він.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: