• Головна
  • Новини
  • Палата представників повинна підтримати допомогу Україні, поки не пізно – Байден

23.02.2024, 16:59

Палата представників повинна підтримати допомогу Україні, поки не пізно – Байден

Президент США Джо Байден виступив із заявою напередодні дворічної річниці жорстокого нападу росії на Україну.

Відповідну заяву оприлюднили на сайті Білого дому.

«Через два роки ми ще яскравіше бачимо те, що знали з першого дня: Путін сильно прорахувався. 

Хоробрий народ України бореться далі, незламний у своїй рішучості захистити свою свободу та майбутнє. НАТО сильніша, більша та згуртованіша, ніж будь-коли. І безпрецедентна глобальна коаліція з 50 країн на підтримку України на чолі зі Сполученими Штатами залишається відданою наданню критичної допомоги Україні та притягненню Росії до відповідальності за її агресію», – зазначив Байден. 

«Американський народ і люди в усьому світі розуміють, що ставки в цій боротьбі виходять далеко за межі України. Десять років тому Путін окупував Крим і створив маріонеткові режими в Луганській і Донецькій областях України. Два роки тому він намагався стерти Україну з карти світу. Якщо Путін не заплатить ціну за свою смерть і знищення, він буде йти далі. І витрати для Сполучених Штатів — разом із нашими союзниками по НАТО та партнерами в Європі та в усьому світі — зростатимуть», – додав він. 

Президент США зазначив, що сьогодні оголошує про понад 500 нових санкцій проти росії за її триваючу загарбницьку війну проти України та за смерть Олексія Навального, який «був сміливим антикорупційним активістом і лідером найзапеклішої опозиції Путіна».  

«Ці санкції стосуватимуться осіб, пов’язаних із ув’язненням Навального, а також російського фінансового сектору, військово-промислової бази, мереж закупівель і тих, хто ухиляється від санкцій на багатьох континентах. Вони гарантують, що Путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном і репресії вдома», – пояснив Байден. 

Також США накладають нові експортні обмеження на майже 100 організацій, які надають підтримку російської військової машини. «Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення енергетичних доходів Росії. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі», – зазначив він. 

Бай ден наголосив, що Україні потрібні додаткові постачання зі Сполучених Штатів, щоб утримати лінію проти невпинних атак росії, які здійснюються зброєю та боєприпасами з Ірану та Північної Кореї.  

«Ось чому Палата представників повинна прийняти двопартійний додатковий законопроект про національну безпеку, поки не пізно», – наголосив він. 

«Цей законопроект передбачає термінове фінансування України. Він також інвестує у американську оборонну промислову базу. Це було прийнято переважною більшістю в Сенаті, і немає жодних сумнівів, що, якби спікер призначив голосування, це швидко пройшло б у Палаті представників. Конгрес знає, що, підтримавши цей законопроект, ми можемо зміцнити безпеку в Європі, зміцнити нашу безпеку вдома та протистояти Путіну. Проти цього законопроекту грає йому тільки на руку», – пояснив президент США.

Як повідомляли, 13 лютого Сенат Сполучених Штатів схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу на суму $95,3 млрд, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

Документ включає понад $60 млрд Україні, 14 мільярдів — Ізраїлю і 4,83 мільярда — підтримки партнерів у Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань, й стримування агресії з боку Китаю.

Для остаточного схвалення за законопроєкт повинна проголосувати Палата представників, а потім документ має підписати президент США Джо Байден.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: