• Головна
  • Новини
  • Особливості встановлення пластикових вікон своїми руками

23.02.2024, 08:47

Особливості встановлення пластикових вікон своїми руками

Дізнайтеся основні кроки та поради з установки пластикових вікон своїми руками. Забезпечте комфорт у вашому будинку без зайвих витрат.

Встановлення нових вікон – відповідальний процес, який вимагає не тільки вибору якісних конструкцій, але й дотримання усіх етапів монтажу. Щоб уникнути проблем з протіканням, продуванням, появою плісняви та іншими недоліками, потрібно слідкувати усім інструкціям щодо встановлення вікон. Розберімося з основними етапами у нашій статті.

Підготовка матеріалів

На першому етапі вам необхідно підгодовувати інструменти, які ви будете використовувати для встановлення пластикових вікон. Список робочих інструментів включає анкер, перфоратор, дюбелі, шуроповерт, рівень (лазерний або бульбашковий), молоток, викрутку, монтажну піну, електропилу чи ножівку. Також потурбуйтеся про власну безпеку та підготуйте рукавиці та окуляри.

Сама віконна конструкція містить такі елементи як віконну раму, склопакет (двокамерний або однокамерний), фурнітуру та стулку, підставочний профіль, штапіки та зʼєднувальні елементи. До додаткових елементів відносять піддашок, підвіконня, відлив та москітну сітку.

Поетапний процес роботи

Спочатку вам потрібно демонтувати стару віконну конструкцію. Для цього зніміть рами та стулки, потім нижню частину та центральну планку. Далі видаляємо верхні та бічні частини коробки й демонтаж підвіконь. Після цього виконуємо наступні роботи:

  • Підготуйте віконний проріз до монтажу. Перевірте розміри віконної конструкції, наявність прорізів під шви з кожного боку.
  • Видаліть старий утеплювач та приберіть віконний проріз від різноманітних залишків, будівельного сміття та бруду. Приберіть тинькування, якщо вона осипається.
  • Закріпить вікна в віконному прорізі, відцентруйте вікно по вертикалі та горизонталі за допомогою рівня. Щоб кріпити вікна до стіни, використовуйте дюбелі або анкери.

Пам'ятайте важливі моменти при встановленні вікон. Зокрема, монтажний люз має бути не більше 3-х сантиметрів. Також неодмінно перевіряйте функціональність стулок, надійність герметизації отворів кріплення в рамі.

На останньому етапі ви повинні обробити монтажний шов. Для цього використовують монтажну піну, гідро та пароізоляційну стрічку. Монтажний люз заповнюється пінополіуретановою піною.

Значно простіше вам буде замовити пластикові вікна у Львові. Фахівці “Віконної Фабрики” займаються встановленням віконних конструкцій під ключ, гарантуючи бездоганну якість роботи та доступну вартість.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: