• Головна
  • Новини
  • Організатора мітингу під гаслами "відокремлення Закарпаття" заочно засудили до 12 років тюрми

04.05.2022, 10:56

Організатора мітингу під гаслами "відокремлення Закарпаття" заочно засудили до 12 років тюрми

Ужгородський міськрайонний суд заочно призначив 12 років тюрми 38-річному організатору мітингу під гаслами "відокремлення Закарпаття". Чоловік, перебуваючи у 2015 році в Москві, погодився на співпрацю зі спецслужбами РФ

Про це повідомили у Службі безпеки України у Закарпатській області.

За даними спецслужби, 38-річний закарпатець ще у 2015 році погодився на співпрацю зі спецслужбами РФ. Тоді під час перебування чоловіка у Москві, російські куратори доручили йому провести у м.Хуст Закарпатської області акцію протесту під гаслами про "надання Закарпаттю автономного статусу" та "створення самоврядної Республіки Підкарпатська Русь". 

"Зловмисник навіть підшукав кількох знайомих, котрі мали взяти участь у мітингу. Крім того, організував зустріч замовника та виконавця, де останній надав чіткі інструкції для реалізації ворожих планів. Фігуранта оголошено у міждержавний розшук. Він переховується від суду на території Російської Федерації, через це судовий розгляд здійснювався за його відсутності", - розповіли в СБУ.

Суд визнав чоловіка винним в участі у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України ( ч. 2 ст. 110 ККУ), а також у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ), і призначив 12 років тюрми. Вирок суду набрав законної сили.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: