• Головна
  • Новини
  • Опора зафіксувала порушення на Львівщині та Хмельниччині

31.03.2019, 13:20

Опора зафіксувала порушення на Львівщині та Хмельниччині

У Хмельницькій та Львівській областях громадська мережа ОПОРА зафіксувала окремі спроби голосування без паспорта, голосування поза межами кабінки, а також недостатню кількість бюлетенів на окремих дільницях.

Зокрема, на Львівщині зафіксували щонайменше 3 спроби видачі бюлетенів виборцям, котрі не мали з собою паспортів. Спостерігачі ОПОРИ зробили зауваження членам ДВК, які хотіли видати бюлетені, завдяки чому порушенням вдалось запобігти.

На виборчих дільницях №460207  (село Романівка Городоцького району, територіальний виборчий округ №120) та №460365 (село міського типу Гніздичів Жидачівського району, територіальний виборчий округ №126) спостерігачі ОПОРИ зафіксували спроби видачі бюлетенів для голосування без пред’явлення паспорту.  На дільниці №460207 таких спроб було дві.

В усіх випадках члени ДВК погоджувались видати бюлетені для голосування, запевняючи, що знають виборців особисто. Проте спостерігачі  ОПОРИ повідомили членів комісій, що це є порушенням Закону України «Про вибори Президента України». Таким чином видачі бюлетенів виборцям без паспортів вдалось запобігти.

Також у Хмельницькій області станом на 11:00 ОПОРА фіксує окремі спроби голосувати без паспорта, голосування поза межами кабінки, недостатню кількість бюлетенів на окремих дільницях. Крім того, виявлено випадок, коли, попри законодавчу заборону, голова села був офіційним спостерігачем від громадської організації.

Спробу проголосувати без паспорта спостерігач ОПОРИ, зокрема, зафіксував у с. Лісоводах, на дільниці №680223 (ТВО №192). Після того як спостерігач наполіг, що такі дії незаконні, виборця відправили додому.

Фото - WN/Мирослав Пархомик

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: