• Головна
  • Новини
  • Оперативна інформація: російські війська продовжують масовані атаки, Сили оборони України відбивають штурми на ключових напрямках

19.09.2024, 08:26

Оперативна інформація: російські війська продовжують масовані атаки, Сили оборони України відбивають штурми на ключових напрямках

Станом на 08:00 19 вересня 2024 року, триває 939-та доба широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Ситуація на фронті залишається напруженою, ворог продовжує атаки з перевагою в живій силі та техніці. Українські військові успішно стримують натиск окупантів, завдаючи їм значних втрат.

Масштабні удари по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі

Протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, ворог завдав три ракетні удари, застосувавши п'ять ракет, і 79 авіаударів, включаючи скидання 127 керованих авіабомб (КАБ). Крім того, російські війська здійснили понад 4580 артилерійських обстрілів, з яких 154 – із використанням реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Також для атак було залучено більше 1450 дронів-камікадзе.

Авіаудари були завдані по населених пунктах на сході та півдні України, зокрема в районах Яструбиного, Павлівки, Графського, Семенівки, Білопілля, Торецька, Часового Яру, Воздвиженки, П’ятихаток, Степногірська, Одрадокам’янки та інших.

Дії українських військ на різних напрямках

На Харківському напрямку ворог здійснив дві спроби штурму поблизу Вовчанська та Тихого. По цивільній інфраструктурі Вовчанська були завдані удари керованими авіабомбами. Крім того, місто Харків зазнало ударів балістичними ракетами та авіацією, що призвело до руйнувань і жертв серед мирного населення.

На Куп'янському напрямку українські сили відбили 15 атак ворога поблизу Синьківки, Кругляківки, Стельмахівки та Піщаного.

На Лиманському напрямку відбулося 18 атак росіян у районах Дружелюбівки, Чернещини, Невського, Макіївки та Білогорівки.

На Сіверському напрямку наші захисники відбивали три штурми біля Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку ворог атакував чотири рази в районах Часового Яру, Ступочок та Білої Гори.

На Торецькому напрямку зафіксовано 12 атак, зокрема поблизу Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку ворог здійснив 46 штурмів, найбільша активність спостерігалася біля Новогродівки.

На Курахівському напрямку відбулося 40 атак, більшість яких були зупинені українськими військами в районах Костянтинівки, Георгіївки, Цукуриного та Українська.

На Времівському напрямку противник штурмував позиції в районах Катеринівки, Богоявленки та Солодкого.

На інших напрямках, зокрема Гуляйпільському та Оріхівському, ворог також намагався прорвати оборону, але зазнав невдачі.

Втрати ворога за минулу добу

За останню добу втрати російських військ склали 1130 осіб. Крім того, знищено 14 танків, 13 бронемашин, 23 артилерійські системи, одну РСЗВ, 63 дрони та 55 одиниць автомобільної техніки.

Ситуація на морі

Станом на 06:00 19 вересня 2024 року в Чорному морі знаходиться один російський корабель-носій ракет "Калібр", з якого може бути випущено до чотирьох ракет. У Середземному морі зафіксовано п’ять російських кораблів, чотири з яких оснащені крилатими ракетами "Калібр" із загальним залпом до 32 ракет.

Протягом доби Керченською протокою до Чорного моря пройшли дев'ять суден, з яких чотири продовжили рух у напрямку Босфору. У зворотному напрямку, до Азовського моря, пройшло сім суден.

Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації своїх суден.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: