17.10.2020, 15:05

Опалювальний сезон у Чернівцях під загрозою

Керівництво "Чернівцітеплокомуненерго" заявляє, що готове до подачі тепла. Водночас комунальне підприємство має борг перед АТ "Чернівцігаз", в якому стверджують, що не подадуть підприємству газ, поки не отримають гроші.

Про це пише Суспільне.

Опалення вмикають тоді, коли впродовж трьох діб температура повітря не перевищує 8°C. Утім, за словами в.о. мера Чернівців Василя Продана, цьогоріч теплопостачання планують подати раніше.

Директор "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Меленчук каже, що на підприємстві вже готові до опалювального сезону. Втім, чи розпочнеться він, залежить від АТ "Чернівцігаз".

Що не так з "Чернівцігазом"

КП "Чернівцітеплокомуненерго" заборгувало АТ "Чернівцігаз" понад 26 мільйонів гривень. У коментарі Суспільному керівник "Чернівцігазу" Віктор Горда сказав, якщо комунальне підприємство не погасить заборгованість, його не підключать до газопостачання.

Водночас Василь Продан заявляє: опалення почнеться, навіть попри заборгованість. За словами Горди, до них не звертались з міської ради з пропозицією відтермінувати виплату боргу.

Чому виник борг

Через занижений тариф на тепло, а також тому, що підприємство є збитковим. Директор "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Меленчук пояснює, що понад 90% доходів перераховують Нафтогазу.

Водночас, за словами Меленчука, не всі споживачі сплачують за теплопостачання.

Як планують погасити заборгованість

Віддати борг "Чернівцітеплокомуненерго" можуть за рахунок міського бюджету. Утім Василь Продан у коментарі Суспільному сказав, що наразі грошей на це нема.

Водночас депутати Чернівецької міської ради звернулися до парламенту з проханням списати частину боргу комунального підприємства.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: