• Головна
  • Новини
  • Омбудсмен виявив порушення прав вихованців у Рогатинській спецшколі

20.09.2024, 22:19

Омбудсмен виявив порушення прав вихованців у Рогатинській спецшколі

Представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано- Франківській області та експерт проєкту «Зміцнення інституційної спроможності системи захисту прав дитини» відвідали Рогатинську спеціальну школу, щоб перевірити дотримання прав її вихованців.

У закладі навчаються діти з особливими освітніми потребами, зумовленими порушеннями інтелектуального розвитку. Під час моніторингу було виявлено низку порушень, зокрема у частині охорони здоров’я — виявлено порушення у веденні медичних карт учнів. Також зафіксовано недотримання права на приватність через відсутність замків у санітарно-гігієнічних кімнатах та душових. Для дітей з інвалідністю та маломобільних груп не забезпечено належних умов для навчання.

Водночас представники омбудсмена відзначили позитивні моменти. Школа пропонує індивідуальну та дистанційну форми навчання, надає психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги, а також залучає дітей до різноманітних заходів. Заклад має можливість створювати 12 і 13 класи для профільної середньої освіти.

Діти, що проживають далеко від школи, можуть жити в пансіоні, який є структурним підрозділом закладу. Учнів пансіону забезпечують п’ятиразовим харчуванням, а дітей у групах подовженого дня — триразовим. Для безпеки учнів і викладачів під час повітряних тривог в школі облаштовано укриття.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: