• Головна
  • Новини
  • Окупований Первомайськ: спецслужби Росії розслідують вибух боєкомплекту

11.04.2019, 11:16

Окупований Первомайськ: спецслужби Росії розслідують вибух боєкомплекту

До окупованого Первомайська Луганської області приїхала слідча комісія, у яку входять співробітники російських спецслужб.

Про це повідомив воєнний експерт, співорганізатор ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

За повідомленнями місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", російські спецслужби розслідують обставини вибуху вантажівки з боєкомплектом бойовиків.

Члени слідчої комісії відпрацьовують декілька версій, серед яких-необережне поводження з вогнем і диверсійний акт.

Нагадаю, нещодавно на території Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна,39 стався вибух вантажівки з БК.

У казармах, які розміщені на території технікуму, базується підрозділ окремої роти радіоелектронної боротьби і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу "народної міліції ЛНР".

Варто зазначити, що особовий склад окремої роти радіоелектронної боротьби 2-го армійського корпусу  "народної міліції ЛНР" – це кадрові військовослужбовці ЗС РФ. Звертає на себе увагу той факт, що напередодні і в день вибуху відбулася чергова ротація російських "відпускників".

2 квітня "Права Справа" передала українським спецслужбам інформацію про завіз бойовиками БК в Первомайськ і Калинове-Борщувате.

Примітно, що це не перший випадок вибуху боєприпасів в місцях розташування бойовиків на території  Первомайського індустріально-педагогічного технікуму.

Нагадаю, 29 жовтня 2016 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що в окупованому м. Первомайську на території індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ N31) за адресою: вул. Потьомкіна,39 стався вибух складів з БК. Там, зокрема, був розміщений комплекс Р-330 "Житель", який призначений для виявлення, пеленгування і радіопригнічення мобільних станцій супутникового зв’язку. За інформацією місцевих джерел, внаслідок вибуху складів бойовиків з БК комплекс Р-330 "Житель" був знищений.

Наразі територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму - місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.

Крім того, за інформацією місцевих джерел, це місце постійного базування російських комплексів РЕБ "Торн" та Р-330 "Житель".

Фото - окупований Первомайськ, з відкритих джерел

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: