• Головна
  • Новини
  • Окупаційна "влада" Херсонщини повідомила, що народжені після 24 лютого діти автоматично отримуватимуть громадянство РФ

16.06.2022, 13:54

Окупаційна "влада" Херсонщини повідомила, що народжені після 24 лютого діти автоматично отримуватимуть громадянство РФ

"Нововведення" стосується також і дітей-сиріт Херсонської області

Про це повідомляє перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський та пропагандистське російське видання РИА Новости.

За його даними, попри всі зусилля окупантів, жителі області відмовлялися і продовжують відмовлятися отримувати паспорти РФ.

"Тому орки через своїх ставлеників "обрадували" жителів Херсонської області, що всі діти, народжені на її території, автоматично "в їхньому розумінні" стають громадянами РФ. І те саме правило орки поширили на дітей-сиріт", - розповідає Соболевський.

За його словами, із самого початку повномасштабного вторгнення дитячі будинки забезпечувалися усім необхідним виключно зусиллями волонтерів та небайдужих жителів області. Крім того, Соболевський відзначив значний вклад Миколаївщини у допомогу сиротам.

"Дітьми орки стали цікавитися лише тоді, коли їм стало відомо, що ми працюємо у напрямку їхньої евакуації. Тільки тоді росіяни одночасно в Каховці та Херсоні розвели бурхливу діяльність, "аби припинити порушення прав дітей". Саме з цією фразою вони проводили обшуки у місцях розміщення сиріт", - заявляє Соболевський.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: