• Головна
  • Новини
  • Оголошено конкурс фільмів Карпатського кінофестивалю

13.01.2022, 09:13

Оголошено конкурс фільмів Карпатського кінофестивалю

На Закарпатті оголосили конкурс фільмів на щорічний гірський Карпатський кінофестиваль.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів директор фестивалю, представник Закарпатської фільмкомісії Дмитро Грешко.

“Ми оголосили конкурс на Карпатський гірський кінофестиваль, що цьогоріч уже втретє пройде в Ужгороді традиційно у вересні. Очікуємо на нього повно- та короткометражні ігрові фільми про гори від українських та авторів з-за кордону”, - повідомив Грешко.

За його словами, подавати на кіноконкурс фільми третього Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю CMIFF запрошують професіоналів та аматорів з усього світу.

Журі конкурсу очікує відеоматеріали на гірську тематику (гірські активності, життя людей у горах, гірська природа тощо) у категоріях конкурсної програми кінофестивалю.

“Категорій шість. Йдеться про повнометражні ігрові фільми (від 60' і більше), документальні фільми (від 40′ і більше), ігрові короткометражні (від 3′ до 20′) та документальні короткометражки (від 3′ до 20′), а також анімаційні короткометражні фільми (від 3′ до 20′) та рекламні й промоційні ролики (від 1′ до 5′),” - розповів Грешко.

Як повідомляється, на торішній кінофестиваль журі отримало понад 150 стрічок, свої роботи надсилали навіть жителі Бразилії та Нової Зеландії, 22 фільми увійшли до конкурсної програми та були показані під час фестивалю в Ужгороді.

Дві головні нагороди – приз глядацьких симпатій і спецвідзнаку журі отримав український фільм "Май далеко – май добре" про німця Мішеля Якобі, який на Закарпатті розводить карпатських буйволів.

За словами Грешка, цьогоріч організатори фесту очікують на конкурсі більше українських фільмів, а також роботи авторів із сусідніх карпатських країн — Румунії, Словаччини, Угорщини, Польщі. Таким чином планують обмінятися досвідом та зміцнити співпрацю в кінематографі в країнах Карпатського регіону.

Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) – це тематичний фестиваль кіно та відеоконтенту про гори, професійний майданчик, де зустрічаються кінематографісти з усього світу. Заснований у 2020 році представниками Закарпатської фільмкомісії, а саме Олександром Мерявчиком, В'ячеславом Єгоровим та Дмитром Грешком, щоб привернути увагу кіноіндустрії до Закарпаття, відродити кіновиробництво в регіоні і популяризувати гірський край.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: