• Головна
  • Новини
  • Оформлення фіктивних шлюбів та батьківств для виїзду за кордон - на Дніпропетровщині судитимуть злочинну групу

06.10.2024, 14:18

Оформлення фіктивних шлюбів та батьківств для виїзду за кордон - на Дніпропетровщині судитимуть злочинну групу

У Дніпропетровській області до суду направлено обвинувальний акт проти трьох учасників організованої злочинної групи, які сприяли незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Серед звинувачень — сприяння незаконному виїзду чоловіків призовного віку під час воєнного стану через фіктивні батьківства та шлюби, а також несанкціоновані дії з електронними даними (за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 332, ч. 1, 3 ст. 362 КК України).

Згідно з матеріалами розслідування, організатором схеми був юрист, який залучив до злочинної діяльності працівниць районних відділів державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦСів). Їхня схема полягала у тому, що чоловікам призовного віку пропонували фіктивне оформлення батьківства над неповнолітніми дітьми або укладання шлюбу з жінками з інвалідністю. Це дозволяло їм уникнути призову та легально виїхати за кордон.

Працівниці РАЦСів вносили неправдиві дані до реєстраційних актів, після чого виготовляли підроблені свідоцтва про народження дітей або шлюби. За цією схемою кордон вдалося перетнути понад 40 чоловікам з різних областей України. Кожен з них платив від 4 до 6 тисяч доларів США за таку "послугу".

Під час санкціонованих обшуків у місцях проживання та в автомобілях обвинувачених правоохоронці вилучили значні суми грошей, банківські картки, мобільні телефони та документацію.

Розслідування проводилось слідчими Синельниківського райуправління поліції ГУНП у Дніпропетровській області, за підтримки СБУ, Департаменту внутрішньої безпеки та Управління стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Відповідно до Конституції України, кожна особа вважається невинуватою, доки її вину не доведено в законному порядку і не встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: