• Головна
  • Новини
  • Одним з ведучих "Євробачення-2023" у Ліверпулі стане українець

08.02.2023, 15:29

Одним з ведучих "Євробачення-2023" у Ліверпулі стане українець

Пісенний конкурс "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії від імені України, тож українські артисти та ведучі будуть активно представленні у Ліверпулі

Про це розповів голова правління "Суспільного" Микола Чернотицький, пише "Детектор Медіа Суспільного".

Як він повідомив під час виїзного засідання підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на тему: "Суспільне мовлення: місія та завдання під час війни", у Ліверпулі буде ведучий від України. Однак його імені він не оголосив.

"Євробачення-2023" - подвійний виклик для компанії. Ми маємо тісну співпрацюю з BBC на професійному і стратегічному рівні, підписали меморандум. Точно буде ведучий від України, ми знаємо, хто, але не можемо сказати. Загалом британці дуже відкриті, щоб максимально залучити Україну в процес. Вони кажуть, що організовують Євробачення, але від імені України", - зазначив голова правління "Суспільного".

За його словами, команда "Суспільного" пропонує британському мовнику списки компаній, які себе зарекомендували для співпраці під час "Євробачення-2023". Завдяки цьому над логотипом "Євробачення-2023" працювали разом агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative.

"Музику замовили у Дмитра Шурова. Багато зірок братиме участь у "Євробаченні", - додав Чернотицький.

В ефірі "Суспільного" креативний директор "Євробачення-2023" Герман Нєнов розповів, що у Ліверпулі буде велика палітра українських артистів.

"Буде велика кількість українських артистів, які будуть заявлені в різних шоу. Якщо в нас все вийде і все буде так, як ми задумали, я можу сміливо заявити, що це буде напевно найбільша кількість інтеграцій українських артистів в шоу "Євробачення" порівняно з 2005 та 2017 роками. Це будуть різні інтеграції - необовʼязково, що ця людина буде співати на сцені. Вона може виступати в будь-якій ролі. Але український музикант, обличчя України буде зʼявлятися в шоу", - поділився Нєнов.

Він додав, що майже всі українські артисти, які виступатимуть у Ліверпулі, були дотичні до пісенного конкурсу раніше. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: