• Головна
  • Новини
  • Одна з них – медсестра ТрО: СБУ Рівненщини викрила двох подруг, які зливали росіянами дані про позиції ЗСУ під Бахмутом

16.03.2023, 11:15

Одна з них – медсестра ТрО: СБУ Рівненщини викрила двох подруг, які зливали росіянами дані про позиції ЗСУ під Бахмутом

Контррозвідка Служби безпеки в ході спецоперації на Донеччині викрила агентурну групу головного управління генштабу зс РФ (більш відомого як ГРУ)

Про це повідомили в СБУ Рівненської області.

За даними спецслужби, до складу ворожої агентури входило дві жительки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ.

"За вказівкою агресора вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. В "зоні особливої уваги" ворога були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій в районі Бахмуту", - розповіли в СБУ.

Фото: СБУ в Рівненській області

Крім того, жінки фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для корегування повторних ворожих ударів.

Як встановило слідство, російські агентки перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки. Їх обох затримали під час виконання ними розвідувального завдання.

"Вербування агентів він здійснював через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу зс РФ, до складу якого входить син однієї з фігуранток. У разі захоплення регіону агресор "гарантував" своїм поплічницям "керівні посади" в місцевій окупаційній адміністрації", - зазначили у відомстві.

Фото: СБУ в Рівненській області

Правоохоронці також провели обшуки у помешканнях жінок, де виявили мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським "куратором".

Водночас у Рівненській обласній прокуратурі додали, що зловмисниці були подругами.

Одній із затриманих оголосили підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ), іншій – у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 ККУ). Суд обрав їм міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: