• Головна
  • Новини
  • Один із найстаріших кінотеатрів Львова відновлює роботу

05.08.2020, 21:05

Один із найстаріших кінотеатрів Львова відновлює роботу

"Копернік" знову показуватиме фільми.

Про це повідомили на Facebook-сторінці кінопалацу, пише Еспресо.

До приміщення кінотеатру переїде керівництво іншого "Кінопалацу", що на вулиці Театральній. Роблять це через відмову власників зменшити орендну плату під час карантину. 

Відкриття "Коперніка"запланували на 13 серпня. Покажуть фільми Роя Андерссона "Про нескінченність” і Сіро Герра "В очікуванні варварів". Згодом планують лекції львівського кіномана та креативного директора Станіслава Тарасенка перед артфільмами, лекції запрошених гостей, ексклюзиви, допрем'єрні покази, покази зі знімальними групами, фестивалі, кіноклуб тощо.

За добу до відкриття керівництво влаштує день відкритих дверей. Розповідають, що у кінокафе презентують програму, плани на пів року і концепцію кінотеатру.

Всього у кінотеатрі є 144 глядацьких місця, але у зв’язку з карантином доступною буде половина. Керівництво зазначає, що оренда приміщення закінчується через рік —у липні 2021-го. 

Додамо, що "Копернік"працював з 1912-го року і показував фільми навіть під час німецької та радянської окупацій. У червні 2018-го його закрили через неспроможність сплачувати оренду: якщо раніше сплачували понад 5 тис. грн, то перед закриттям вартість оренди підняли до 220 тис. грн. Після цього у кінотеатрі відкрили кав’ярню та влаштовували тематичні події.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: