• Головна
  • Новини
  • Очільник Львівської ОВА вручив державну нагороду захисникові України, який повернувся з полону

24.03.2023, 09:14

Очільник Львівської ОВА вручив державну нагороду захисникові України, який повернувся з полону

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагородили солдата Дмитра Полов’яна. Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський. Високу державну нагороду вручив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Під час нашої розмови Дмитро сказав, що зробив те, що мав би зробити кожен. Це позиція людини, яка любить свою рідну землю, тому свідомо стала на її захист. Бої, поранення, російський полон та нарешті – повернення додому й реабілітація. Це складний шлях, який не кожному вистачає сил пройти з гідністю. Радий, що, попри все, Дмитро поступово адаптується, робить надзусилля, аби швидше стати на ноги. Велика честь для мене вручити захисникові нагороду від Президента. Велика шана та вдячність батькам за виховання. А Дмитру – якнайшвидшого одужання!», – наголосив очільник Львівщини.

Принагідно, Максим Козицький, згідно з Указом Президента, нагородою «Заслужений лікар України» відзначив полковника медичної служби Дмитра Лося.

Що відомо про Дмитра Полов’яна:

Хлопець народився 1997 року в смт. Квасилів, що на Рівненщині. За освітою слюсар з ремонту рухомого складу. Працював на залізниці. Паралельно займався громадською діяльністю. На захист територіальної цілісності України став у березні торік. У липні Дмитро отримав важку черепно-мозкову травму, поранення грудної клітки, черевної порожнини з порушенням внутрішніх органів, хребта, нижніх кінцівок. У такому важкому стані кілька місяців перебував у російському полоні.

У жовтні 2022 року Дмитра у важкому стані разом з іншими 19 військовослужбовцями повернули з полону. Відтоді триває його реабілітація. Спершу лікування він проходив у Запоріжжі, звідки військового перевели до одного з медзакладів Львівської області. Зараз хлопець на фінальному етапі лікування, потроху починає заново ходити. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: