• Головна
  • Новини
  • Обвинувачений в організації перестрілки в Княжичах працює в поліції Києва

25.01.2021, 17:31

Обвинувачений в організації перестрілки в Княжичах працює в поліції Києва

Полковник поліції Леонід Курята, якого обвинувачують в організації умисного вбивства поліцейських у Княжичах, працює заступником начальника Дніпровського управління поліції Києва.

Про це пише УП з посиланням на відповідь Національної поліції на запит "Слідства.Інфо"

"Полковник поліції Курята Леонід Леонідович проходить службу в поліції на посаді заступника начальника Дніпровського управління поліції — начальника відділу кримінальної поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві".

 

Курята керував спецоперацією 4 грудня 2016 року у Княжичах, де внаслідок перестрілки загинули п’ятеро правоохоронців. Пізніше йому оголосили підозру, зокрема, в організації умисного вбивства поліцейських. Останні кілька років ця справа, фактично, лежить без руху в Броварському суді Київської області, зазначають журналісти.

Куряту звільнили з поліції внаслідок службового розслідування у січні 2017 року. Він оскаржив це рішення, і в грудні 2017-го скандальний Окружний адмінсуд Києва поновив його на посаді. А в кінці 2018 року Куряту відправили керувати поліцією Бахмута на Донеччині.

  • Перестрілка у Княжичах на Київщині сталася у ніч на 4 грудня 2016-го року. Київська поліція організувала  спецоперацію із затримання банди ймовірних грабіжників будинку, але під час її проведення між різними підрозділами поліції почалася перестрілка.
  • Тієї ночі загинуло 5 правоохоронців: двоє поліцейських розвідників, двоє співробітників поліції охорони та командир групи спецпризначенців КОРДу.
  • Слідство встановило, що керівники спецоперації допустили численні порушення та помилки: помилилися з будинком, який мали грабувати злочинці, і не повідомили про проведення заходу місцевій поліції.
  • За даними "Слідство.Інфо", керівники столичної поліції могли підробити службові документи, аби приховати докази щодо причин смертельної перестрілки між правоохоронцями у селі Княжичі в 2016 році.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: