• Головна
  • Новини
  • Новим головою податкової призначили людину, що виписала під себе конкурс на цю посаду

23.04.2019, 15:15

Новим головою податкової призначили людину, що виписала під себе конкурс на цю посаду

Комісія вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету міністрів призначити Сергія Верланова головою Державної податкової служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

23 квітня пройшов заключний етап конкурсного відбору на очільника ДПС, який проводила Комісія вищого корпусу державної служби.

"Трійка фіналістів у прямому ефірі представили членам комісії свою програму розвитку Служби, а потім протягом години відповідала на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів та членів комісії", - йдеться у повідомленні.

Сергій Верланов отримав сумарно 16,45 бали, Сергій Петухов – 13,54 бали, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання.

Зауважимо, як писала раніше ЕП, переможці були визначені наперед, у Верланова як заступника міністра є юридичний конфлікт інтересів, є політичне втручання з боку влади.

"Політичне втручання" пов'язують з публічною позицією міністра фінансів Оксани Маркарової та президента Петра Порошенка. Раніше Порошенко передчасно оголосив імена нових керівників митниці та податкової. "Я дуже щасливий з приводу рішення конкурсної комісії, яка на керівника (митниці. — Ред.) призначила заступника міністра економіки пана Нефьодова, а на позицію керівника Державної фіскальної служби (Державної податкової служби. — Ред.) — людину, яка активно працювала над введенням автоматичного відшкодування ПДВ, зараз заступника міністра фінансів, молоду людину (Сергія Верланова. — Ред.)", — сказав Порошенко в ефірі одного з телеканалів за п'ять днів до виборів.

Пізніше у президента уточнили, що ці кандидати пройшли лише перший етап конкурсу і процес триває, та вже було пізно.

Один з учасників конкурсу сказав, що цією заявою "Порошенко визначив політичне забарвлення Нефьодова та Верланова, зарахував їх до своїх політичних соратників і висловив їм свою підтримку".

"Із самого початку все складалося так, що виграють Нефьодов та Верланов. Потім своїх "трьох мушкетерів" — Верланова, Нєфьодова та Пєтухова (заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції. — ЕП) публічно підтримала Маркарова. Деякі інші учасники сприйняли такі заяви як вибіркове ставлення", — зазначає співрозмовник ЕП.

Додаткова причина — відсутність політичної доцільності в призначенні керівників податкової та митниці з числа представників чинного уряду, адже через кілька місяців він зміниться.

Конфлікт інтересів, який начебто є у Верланова, та передбачуваність переможців юридично обгрунтувала Асоціація платників податків у листі прем'єр-міністру Володимиру Гройсману. "Сергій Верланов є розробником умов конкурсу, оскільки очолює міжвідомчу робочу групу з розділення ДФС. В подальшому співбесіди з кандидатами проводитимуть учасники робочої групи, яких відбирав Верланов", — наголошується в листі.

Також в асоціації стверджують, що Кабмін некоректно сформулював конкурсні вимоги, щоб переможцями стали певні особи.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: