• Головна
  • Новини
  • Новий глава МЗС не проти амністії і виборів на окупованому Донбасі

30.08.2019, 10:22

Новий глава МЗС не проти амністії і виборів на окупованому Донбасі

Призначений на посаду міністра закордонних справ Вадим Пристай корозповів, що повернення Криму і мир на Донбасі стануть його пріоритетами на посаді та назвав умову амністії для терористів.

Із відповідною заявою виступив політик перед голосуванням за його кандидатуру на першому засіданні нової Верховної Ради в четвер, 29 серпня, пише OBOZREVATEL.

"Найбільший наш зовнішньополітичний пріоритет, завдання №1 – це відновлення миру на сході і деоккупація і повернення Криму. За умови прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі Київ готовий подумати над виборами в регіоні і амністією. Зараз не так важливо, як ми будемо це робити. Чи за допомогою запрошення миротворчої місії, чи шляхом виконання Мінська. Критично важливо інше: ми маємо на це півроку. Я націлю дипломатичну службу на цей піврічний термін", – сказав він.

Пристайко також підкреслив, що Україна "не може і не буде" вести "нескінченні переговори в різних форматах" щодо врегулювання ситуації на Донбасі. "Нам потрібні мир і стабільність. Це все те, що краде у нас війна", – зазначив він.

Новий глава МЗС висловив надію, що реалізація запропонованих раніше президентом Володимиром Зеленським кроків дозволить відкрити нову сторінку мирного процесу на сході України.

"Є Росія – є агресор. Разом із цим ми повинні зрозуміти, щоб не тільки ми про це говорили, але і наші партнери. Це і буде завданням дипломатичної служби", – додав він.

За кандидатуру Пристайка на посаду міністра закордонних справ проголосували 310 народних депутатів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: