• Головна
  • Новини
  • Нічна атака шахедів: на підступах до Києва ППО збила усі ворожі дрони, на Миколаївщині та Дніпропетровщині є поранені

11.02.2024, 08:36

Нічна атака шахедів: на підступах до Києва ППО збила усі ворожі дрони, на Миколаївщині та Дніпропетровщині є поранені

Ввечері суботи, 10 лютого, російські терористи запустили "шахеди" з тимчасово окупованого Криму. Силам ППО вдалося знищити усі ударні безпілотники, які росіяни спрямували на Київ. У Миколаївській та Дніпропетровській областях поранено двох людей

Про пуск "шахедів" повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"Зафіксовано запуск ворогом кількох груп ударних БПЛА Shahed з району полігону Чауда (Крим). При оголошенні повітряної тривоги – прямуйте в укриття", - пишуть ПС.

Повідомлення про пуск з'явилось о 20:46. Після 21:30 групи "шахедів" зафіксували на Дніпропетровщині, вони рухались у північно-східному напрямку. 

Інформація від Повітряних сил станом на 22:30: "шахеди" фіксуються на півдні Полтавщини, рухаються на північний схід; декілька груп БПЛА над акваторією Чорного моря курсом на північ/північний захід.

Близько 23:00 деякі з "шахедів" наблизились до Дніпра з півночі. Іншу групу зафіксували вздовж русла Південного Буга у напрямку Миколаєва.

Інформація станом на 23:24: декілька груп "шахедів" рухаються вздовж межі Миколаївської та Одеської областей на північний захід; декілька груп БПЛА над акваторією Чорного моря продовжують рух курсом на південь Одещини (Затока, Татарбунари).

"Атака "шахедів" триває! Групи ворожих ударних БпЛА на Одещині, Миколаївщині, Херсонщині, Кіровоградщині, Черкащині, Дніпропетровщині! Загроза для Одеси, Миколаєва, Кропивницького, Кривого Рогу!", - написали ПС о 00:22.

О 00:45 стало відомо, що "шахеди" рухаються на Миколаїв зі сходу! Також фіксуються нові групи ударних БПЛА з Чорного моря.

Інформація станом на 00:51: 

  • Групи "шахедів" на Черкащині прямують на Смілу.
  • Декілька груп "шахедів" рухаються вздовж межі Миколаївської та Одеської областей на північний захід.
  • Ще декілька груп – вздовж межі Миколаївської та Херсонської – на Кіровоградщину.

Станом на 1:40 відомо про декілька груп "шахедів": на Вінниччині рухаються північно-західним курсом; на межі Миколаївської та Кіровоградської областей – на захід; на Кіровоградщині прямують на Черкащину; також фіксують декілька нових груп з Чорного моря – на Миколаївщину.

О 1:59 ПС повідомили про "шахеди" на Вінниччині, які рухаються курсом на північ, а також на півдні Миколаївщини - курсом на Миколаїв.

Згодом стало відомо, що "шахеди" на Черкащині прямують на Київщину, а саме у напрямку Білої Церкви. Приблизно о 02:50 БПЛА з Житомирщини летіли курсом на Київ.

О 03:46 ПС ЗСУ оголосили відбій ударних БПЛА.

Атака на Київ

Як повідомили у КМВА, вночі росіяни здійснили чергову повітряну атаку ударними БПЛА Shahed на столицю України. На Київ ворожі дрони заходили із західного напрямку. Повітряна тривога в столиці тримала майже 2 години.

Водночас силами та засобами протиповітряної оборони усі БПЛА Shahed, які прямували на Київ, були уражені ще на підступах до міста. 

За попередніми даними, у столиці минулося без жертв та руйнувань. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: