• Головна
  • Новини
  • Нічна атака по Україні: на Житомирщині "шахеди" атакували об'єкт інфраструктури, на Черкащині - поцілили в ангар

25.07.2023, 09:27

Нічна атака по Україні: на Житомирщині "шахеди" атакували об'єкт інфраструктури, на Черкащині - поцілили в ангар

У Києві та низці областей України у ніч на 25 липня оголошували повітряну тривогу, на підступах до столиці працювала ППО, яка збила усі "шахеди", проте на Житомирщині та Черкащині є влучання

Про це інформує місцева влада.

У столиці тривогу оголосили близько 02:00. Повітряну тривогу також оголосили у низці областей на сході, півночі, півдні і в центрі України.

Тоді Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування росіянами балістичного озброєння у східних областях. У решті регіонів була загроза використанняворогом ударних безпілотників. Згодом ПС оголосили небезпеку атаки безпілотників у напрямку західних областей України, де також була оголошена повітряна тривога.

Відбої по деяких областях оголосили після 04:00, згодом вони пролунали і в інших регіонах.

Київ та область

О 02:18 у КМВА повідомили про роботу ППО в області.
 

Близько 05:00 у Києві оголосили відбій тривоги. А очільник КМВА Сергій Попко повідомив, що вона тривала понад три години. Сили ППО збили усі "шахеди", які прямували на столицю – обійшлося без жертв та руйнувань:

"Цієї ночі ворог атакував Київ ударними БПЛА. Тривога тривала 3 години. Попередньо, противник застосував іранські баражуючі боєприпаси типу Shahed. Це вже шоста атака дронів на столицю за цей місяць. Силами і засобами ППО усі повітряні цілі були своєчасно виявлені та знищені на підльоті до Києва. За інформацією на цю хвилину - в столиці обійшлося без жертв та руйнувань".

За оперативними даними, факти падіння уламків у межах населених пунктів Київщини відсутні. В одній із громад через падіння уламків у полі сталося загоряння стерні та трав'яного настилу. Пожежа була ліквідована. 

Полтавщина

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у себе в teleram заявив, що на території області сили ППО збили ворожий безпілотник. 
 

Черкащина

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець зазначив у telegram, що ворог атакував Черкащину ударними БПЛА. Маємо три влучання. Два "шахеди" поцілили в поля, ще один - у порожній с/г ангар.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: