• Головна
  • Новини
  • Незаконно перереєстрував право власності на нерухомість вартістю майже 1,3 млн грн – судитимуть держреєстратора

09.10.2024, 17:17

Незаконно перереєстрував право власності на нерухомість вартістю майже 1,3 млн грн – судитимуть держреєстратора

Державний реєстратор, з метою одержання неправомірної вигоди, здійснив несанкціоновані зміни у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно щодо об’єктів нерухомості.

Прокурори Франківської окружної прокуратури Львова направили до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора однієї з міських рад Львівської області. Йому інкримінують несанкціоновані зміни інформації в автоматизованих системах та зловживання службовими повноваженнями (ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Слідство встановило, що держреєстратор, намагаючись отримати неправомірну вигоду, вніс несанкціоновані зміни у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, стосуючись об’єктів нерухомості. Йдеться про лазню-пральню та котельню загальною площею майже 680 кв. м., розташовані у Львові.

Досліджуючи обставини справи, було виявлено, що обвинувачений, усвідомлюючи наявність арешту на нерухоме майно, здійснив реєстраційні зміни, у результаті чого право власності на зазначене майно було незаконно зареєстровано за іншою фізичною особою. При цьому він незаконно змінив індивідуальний реєстраційний номер об’єкта, який був присвоєний раніше.

Внаслідок дій державного реєстратора з права власності законного володільця неправомірно вибуло нерухоме майно вартістю близько 1,3 млн грн.

Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, поки її вину не буде доведено в законному порядку і не буде встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: