• Головна
  • Новини
  • Немчинов, Малюська, Ткаченко та інші: експерт назвав прізвища 5 міністрів "на виліт"

21.10.2021, 10:11

Немчинов, Малюська, Ткаченко та інші: експерт назвав прізвища 5 міністрів "на виліт"

Після звільнення Дмитра Разумкова і планового переформатування у Верховній Раді влада запускає процес звільнення міністрів в уряді, щоб врятувати рейтинг Зеленського. Склад Кабміну може оновитися мінімум на третину.

Про це повідомив політичний експерт Олексій Голобуцький, пишуть "Українські новини" .

"По деяким міністрам вже накопичився критичний рівень негативу, деякі міністри просто не змогли налагодити і продемонструвати хоч якусь ефективну помітну роботу. До того ж свіжий офшорний скандал, вагнергейт і критичну ситуацію з тарифами влада хоче перебити" кадрової темою ". І ще свіжа соціологія з відкотом рейтингу президента примушує Зеленського до рішучих кадрових змін. Логіка тут проста - демонстрація своєї сили і таким чином врятувати президентський рейтинг, пропонуючи виборцям "цапів-відбувайлів-міністрів", яких можна зробити винним у всіх провалах влади ", - пише Голобуцький.

Зокрема, кандидатом на виліт він називає міністра Кабінету міністрів Олега Немчинова, який заблокував надання на розгляд уряду аналітичної записки "Нафтогазу" про критичну ситуацію з газом і зростанні ціни на нього.

Також, за його інформацією, планується звільнити міністра культури Олександра Ткаченко.

"Він відверто провалив свою роботу на посаді і був малоефективним в протистоянні з мером Кличко. Саме Ткаченко називали одним з претендентів на посаду глави КМДА, але від цієї ідеї вже остаточно відмовилися, тому що Ткаченко показав свою повну неефективність. До того ж звільнення Ткаченко стане символічним прощанням з Коломойським. принаймні влада буде намагатися це так показати ", - зазначив Голобуцький.

Крім того, кандидатом на звільнення Голобуцький називає міністра юстиції Дениса малюська, який "замість вдосконалення юридичних сервісів намагається заробляти на в'язницях і СІЗО". Також, за його інформацією, є купа претензій до міністра оборони Андрію Тарану, який "так і не зміг налагодити державне оборонне замовлення", і віце-прем'єра і міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, який провалив реформу оборонпрому.

Після переформатування уряду Офіс президента з великою ймовірністю почне ротацію на рівні регіонів. Вже формуються списки керівників ОДА, що не досидять на своїх посадах до кінця осені, повідомляє експерт.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: