30.06.2020, 16:26

Назарія Яремчука нема серед нас уже 25 літ

Українського естрадного співака, Народного артиста УРСР Назарія Яремчука нема серед нас уже 25 довгих і водночас швидкоплинних літ.

Про у ФБ пише журналіст Михайло Маслій: "Час безжалісний і зрадливий. Нині важко повірити: Назарія Яремчука немає серед нас уже 25 довгих і водночас швидкоплинних літ. Неперевершений співець кохання із синіх гір волею долі зв’язав прихід і відхід з життя в одну цифру — 30. Саме 30 листопада дякуємо Богові за те, що подарував нам радість народження великого співця українського народу , а 30 червня щорічно — сумуємо. Кумир і Красень. Людина і Майстер. Легенда і Гордість. Його ім’я стало музичним пісенним брендом України і відповідає рівневі національного героя...

Він був надзвичайно вродливим. Нині він у бронзі зустрічає перехожих на фасаді свого будинку в столиці Буковини, де мешкав останні роки зі своєю дружиною Дариною і малесенькою Марічкою, на меморіальній дошці Вижницького районного Будинку культури, де розпочинав свій творчий шлях, на надгробку чернівецького цвинтаря, де назавжди спочив і на будівлі Чернівецької обласної філармонії, в якій працював з 1 квітня 1973 року. Парадоксально, але ніде він не є подібним на себе. Рука жодного майстра не спромоглася повторити його вроду, його незабутню зовнішність…Єдиний, кому це філігранно вдалося (правда, на полотні) був Іван Холоменюк, якого заслужено вважають найкращим буковинським портретистом другої половини ХХ століття. Коли помер співак, повстала дилема: яке зображення взяти для похоронної процесії. Ні відповідного фото, ні тим паче, нічого з рекламної продукції (афіш) вибрати не вдалося. Ось тоді художник за ніч написав портрет свого славетного земляка на фоні його улюблених смерічок.

Чернівці двічі хоронили свого улюбленця.

23 червня у нього був смертельний напад, з якого вдалося вийти. І, звісно, містом поповзли чутки. 30 червня 1995 року, о 10 годині 20 хвилин,
серце Назарчика зупинилося. Є у цьому щось містичне і загадкове, адже саме тоді зупинився й наручний годинник співака.
2 липня він назавжди спочив на Алеї слави нового чернівецького цвинтаря. 43 –літній Назар настільки схуд і змінився, що впізнати його, знаного красеня, було неможливо...".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: