06.02.2020, 20:48

Навіщо нам парламент?

На цьому тижні "слуги народу" запланували до розгляду в Верховній Раді три важливих для країни питання: про ринок землі; про подвійне громадянство; про скорочення кількості народних депутатів.

Щодо ринку землі, то я вже неодноразово висловлювався. Зауважу лиш одне - якщо влада боїться, чи з якихось інших причин відмовляється винести це питання на референдум, то це означає, що "слуги" служать не тому народу, який їх обирав. Більше того, щоб їм ніхто не заважав, з самого ранку сьогодні  виставили кругом президії своїх "гицлів" (шарікових).

На підтвердження цієї тези є розгляд питання про подвійне громадянство. Тепер всі гарантії, що землю зможуть купити тільки громадяни України - абсолютна фікція.

Ну а щоб народ хоч чимось тішився, то йому обіцяють зменшити кількість депутатів із 450 до 300. Чому не до 200 чи 100 ніхто не пояснює. Хоча в сусідній Польщі, в якої територія і кількість населення менша, є 560 депутатів і це не завадило полякам стати третьою економікою Європи. А чи не найкраще взагалі ліквідувати законодавчий орган і всі повноваження передати главі держави, бо якщо дурням закон не писаний, то навіщо нам парламент.

За одно змінити форму державного правління із республіки на монархію. Бо при монархії глава держави (король, цар, імператор...) не обирається всенародно, а влада передається по спадковості. Буде хоч якась надія, що в Україні до влади може прийти порядна людина.

А вся наша попередня історія свідчить про те, що ми схильні кидатися від однієї крайності до іншоі: то обираємо двічі не судимого, то олігарха, то коміка - піаніста. Як кажуть в народі: "помирати, так з музикою". І обов'язково під "сокрушітєльні" аплодисменти глядачів.

Іван Стецькович

Фото - ТСН

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: