• Головна
  • Новини
  • Навчання ЗСУ на Leopard і 4,4 млн євро на Grain from Ukraine: прем'єр Іспанії Санчес виступив у Раді та зустрівся із Зеленським

23.02.2023, 17:41

Навчання ЗСУ на Leopard і 4,4 млн євро на Grain from Ukraine: прем'єр Іспанії Санчес виступив у Раді та зустрівся із Зеленським

23 лютого прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес виступив у Раді та зустрівся із Зеленським, основні теми для обговорення - навчання ЗСУ на Leopard і 4,4 млн євро на Grain from Ukraine

Прем'єр-міністр Іспанії виступив на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, пише Укрінформ.

"Я підтримав ініціативу Grain from Ukraine Президента Зеленського, щоб допомогти тим, хто в біді. Ми вітаємо наш внесок у розмірі 4,4 мільйона євро, які Іспанія надасть разом із Всесвітньою продовольчою програмою", - каже Санчес і наголошує на підтримці Формули миру, Іспанія з нетерпінням очікує на її втілення.

Крім того, Іспанія готова підтримувати та супроводжувати нашу країну в процесі набуття членство в ЄС. Премʼєр-міністр привітав реформи, які прийняв і запровадив українських уряд і які моніторить Єврокомісія.

Санчес повідомив, що українські військові вже тренуються на танках Leopard в Іспанії. 

"Ці танки зроблять свій внесок у посилення здібностей українських Збройних сил. Додатково, ми вже тренуємо українських солдатів використовувати наші "Леопарди". Перша партія бійців вже в Іспанії, вони отримують ці спеціальні навчання. Ми націлені на те, щоб синхронізувати передачу "Леопардів" із завершенням тренувань українських солдатів", - сказав глава уряду Іспанії.

Також Іспанія може надіслати деякі танки Leopard пізніше, якщо це буде потрібно.

Прем'єр-міністр наголосив на продовженні підтримки понад 165 тис. українців, зокрема і поранених.

"Я поінформував Президента Зеленського, що ми продовжимо надавити підтримку понад 165 тисячам українців, які знаходяться в Іспанії. Ми продовжимо сприяти їхній швидкій інтеграції, повному доступу до медицини, освіти та інших сервісів, скільки це буде потрібно. Ми також лікуємо громадян України, які отримали тяжкі поранення, спричинені війною, реабілітуємо та забезпечуємо протезами різних типів", - сказав Санчес і додав, що Іспанія пропонує навчання для українських медиків.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: