• Головна
  • Новини
  • Нардепам "Слуги народу" пояснили, як коментувати розмову Зеленського з Байденом

03.04.2021, 13:55

Нардепам "Слуги народу" пояснили, як коментувати розмову Зеленського з Байденом

Аналітичний та інформаційний відділи фракції «Слуги народу» підготували для депутатів ефірні тези про те, як коментувати першу розмову президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом.

Документ з ефірними тезами для «слуг» опинився в розпорядженні «Бабеля».

Автори наголошують, що відбулося «змістовне знайомство президентів». Ключовою темою стала безпекова ситуація на окупованій території України та російська активність поблизу українських кордонів. Але автори тез наголошують, що не тільки це.

Автори пояснюють нардепам СН, як відповідати на питання, «якщо скажуть, що ця розмова не відбулась би без загострення на Донбасі».

«Іноді російські пропагандисти не б’ють по українській владі так, як вітчизняні нібито патріоти. Головне у контактах між першими особами держав не те, як швидко відбувається перша розмова, а те, чи глибокою є довіра між лідерами та чи є результативними відносини», — підкреслюють автори.

Разом з тим, у документі також зазначають, що взаємини зі США «не будуються на якомусь одному прізвищі». «Стратегічне партнерство між нашими державами і спільність інтересів між нашими народами ніколи не змінювались і не зміняться. Це назавжди», — наголошують у тезах.

Телефонна розмова Зеленського і Байдена відбулася 2 квітня, це перші їхні перемовини. У Білому домі за фактом розмови повідомили, що Байден підтримав територіальну цілісність і суверенітет на тлі російської агресії у Криму та на Донбасі. В Офісі президента України також наголосили, що Байден запевнив — Штати не залишать Україну без підтримки. Сам Зеленський підкреслив, що цінує підтримку США та має намір серйозно реформувати країну.

У посольстві Сполучених Штатів Америки переконували, що телефонна розмова президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського обов’язково відбудеться — і без жодних передумов. Водночас у Держдепі зазначили, що вона відбудеться, але «має бути підкріплена діями української влади».

Нагадаємо, що Байден, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, закликав світ підтримати Україну в її протистоянні Росії. 

Також у першій телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним Байден говорив про рішучу підтримку суверенітету України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: