• Головна
  • Новини
  • Напружена ситуація на фронті: українські війська відбивають атаки ворога

27.09.2024, 18:04

Напружена ситуація на фронті: українські війська відбивають атаки ворога

Станом на 16:00 27 вересня 2024 року оперативна інформація щодо російського вторгнення свідчить про продовження складної і напруженої ситуації на фронті. Незважаючи на значні втрати, які ворог зазнає від українських захисників, російські військові продовжують спроби прориву оборони.

Основні напрямки бойових дій

Курахівський та Покровський напрямки залишаються найгарячішими, де за сьогодні вже відбулося понад 70 бойових зіткнень. У боях активні артилерійські та авіаційні атаки ворога, які завдають ударів по позиціях Збройних Сил України.

Сумська та Чернігівська області страждають від систематичних артилерійських обстрілів. Сьогодні ворожі обстріли торкнулися населених пунктів Студенок, Велика Писарівка, Новомиколаївка, Ободи та Бояро-Лежачі. Росіяни також скинули 14 авіаційних бомб на райони Прогресу, Яструбщини, Комарівки та інших.

Атаки на інших напрямках

На Харківському напрямку ворог двічі намагався штурмувати українські позиції в районі Вовчанська, однак всі атаки були відбиті.

На Куп’янському напрямку відзначено шість спроб наступу противника в районах Синьківки, Новоселівки, Глушківки та Кругляківки. Ситуація контрольована, хоча чотири боєзіткнення тривають.

Лиманський напрямок також не залишився без уваги: російські війська здійснили шість атак на позиції поблизу Греківки, Макіївки, Невського та Новосадового. Чотири боєзіткнення завершилися, проте ще два тривають.

На Краматорському напрямку противник намагався штурмувати позиції українських військ поблизу Григорівки та Ступочки, але всі атаки були успішно відбиті.

Ситуація на Торецькому та Времівському напрямках

На Торецькому напрямку росіяни намагалися витіснити українські підрозділи з займаних позицій поблизу Торецька, Щербанівки та Нью-Йорка. Відбито дві атаки, три боєзіткнення тривають. Окупанти активно використовують авіацію, бомбардуючи райони Дружби, Берестка та Костянтинівки.

На Времівському напрямку українські сили також успішно відбили п’ять атак у бік Вугледару, Богоявленки, Водяного та Катеринівки, хоча три атаки продовжуються.

Підсумок

Загалом, на Покровському напрямку ворог здійснив 19 спроб витіснити українські війська з займаних позицій. Сили оборони відбили 15 атак, а чотири ще тривають. Бої тривають також у районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки на Курахівському напрямку, де сьогодні було відбито 13 атак ворога.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: