• Головна
  • Новини
  • Нападники, які побили журналіста у Києві, виявилися львів’янами, - їм повідомлено про підозру

15.08.2021, 20:21

Нападники, які побили журналіста у Києві, виявилися львів’янами, - їм повідомлено про підозру

Слідчі поліції Києва повідомили про підозру двом особам, які побили представника Інтернет-видання. Порушники спочатку принижували, а потім нанесли тілесні ушкодження фотокореспонденту. За скоєне їм загрожує до п’яти років ув’язнення.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Нагадаємо: вчора під час мітингу на вулиці Банковій невідомі побили представника ЗМІ.

Нападниками виявилися львів’яни, 2001 та 2004 років народження, які були учасниками акції. У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України, слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину.

Поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів. За скоєне фігуранам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Також співробітники поліції встановлюють роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

Окрім того, наголошуємо: вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності.

Розкаяння, матеріальна компенсація витрат на лікування журналіста може бути врахована судом під час винесення вироку. Також нагадуємо, що членство в будь-яких громадських формуваннях чи політичних організаціях не звільняє від відповідальності за скоєння правопорушення.

Також нагадаємо, що вчора, 4 серпня  у Києві після акції "Зупинимо капітуляцію", яка проходила під Офісом президента, на кореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного було скоєно напад. Нападники в агресивній формі вимагали у представника ЗМІ видалити фотографії, які він зробив під час заходу. Також до фотокореспондента застосували силу.

Водночас сьогодні, 15 серпня, "Національний корпус" (ініціатор акції) заявив, що молодики, які у суботу після акції під Офісом президента побили фотокореспондента Олександра Кужельного, начебто вже "понесли покарання", а також перепросили у журналіста.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: