• Головна
  • Новини
  • Нафта дешевшає на тлі поширення штаму коронавірусу Delta

21.07.2021, 15:59

Нафта дешевшає на тлі поширення штаму коронавірусу Delta

Світові ціни на нафту знижуються в середу, 21 липня. На ринку посилилися побоювання з приводу зростання випадків COVID-19, потенційно знижують попит на паливо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,3%, до 69,15 долара за барель до 10:15 за київським часом. Ф'ючерси на нафту марки WTI опустилися на 0,3% до 67,01 доларів.

Угода Організації країн-експортерів нафти і її союзників (ОПЕК+) щодо збільшення пропозиції на 400 тис.барелів на добу кожен місяць з серпня по грудень викликало падіння цін на нафту в понеділок. Воно посилилося побоюваннями зростання заражень штамом Delta, яке набирає обертів на великих ринках, таких як США, Великобританія і Японія.

У той час як попит на паливо покращився в пікові літні місяці, зростання числа випадків COVID-19 позначається на перспективах попиту.

"Страх над Delta досить міцно стримує настрої на ринку нафти, поставивши великий знак питання в повідомлення про відновлення попиту за останні кілька тижнів", - сказала Вандана Харі, енергетичний аналітик Vanda Insights.

"Нафта може трохи підрости в найближчі дні, але важко очікувати, що ціни вийдуть на більш високі орбіти найближчим часом", - сказала Харі.

Хоча очікується, що світовий попит в серпні складе в середньому 99,6 млн барелів на добу, що на 5,4 млн барелів на добу більше, ніж у квітні, "ми бачимо, що попит в четвертому кварталі 2021 відновиться ще на 330 тисяч в порівнянні з нормалізованим базовим рівнем 2019 року, оскільки в Північній півкулі і пік сезону подорожей вже позаду", - відзначають аналітики JP Morgan.

Нагадаємо, 18 липня міністри ОПЕК + домовилися збільшити поставки нафти з серпня на 0,4 млн барелів на добу, щоб знизити ціни, які на початку цього місяця досягли найвищого рівня приблизно за 2,5 року, оскільки світова економіка відновлюється після пандемії COVID-19.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: