30.01.2020, 12:33

Нацрада відклала анулювання ліцензії «Прямого FM»

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перенесла на 6 лютого питання про анулювання ліцензії радіостанції “Прямий FM” (ТОВ “Телеканал “Прямий”) у зв'язку з тим, що мовник не вийшов в ефір протягом року від дня її отримання.

Відповідне рішення члени регулятора ухвалили на засіданні 30 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо у нас немає підтвердження вручення ліцензіату повідомлення про рішення Національної ради, тоді я пропоную перенести це питання на 6 лютого", - сказав член Нацради Юрій Зіневич, відповідальний за виконання цього рішення.

Решта членів Нацради цю пропозицію підтримали.

Провівши планову перевірку, Нацрада виявила відсутність мовлення “Прямий FM” на частотах у Марганці Дніпропетровської області, Павлограді Дніпропетровської області, Мелітополі Запорізької області, Білій Церкві Київської області, Переяславі-Хмельницькому Київської області та Лубнах Полтавської області. Хоча відповідно до статті 43 закону “Про телебачення і радіомовлення”, радіостанція мала розпочати мовлення протягом року з дня набрання чинності ліцензією. “Прямий FM” отримав ліцензію у листопаді 2018 року. Відтак, згідно зі статтею 37 цього ж закону, відсутність передбаченого ліцензією мовлення протягом року від дня її видачі є підставою для анулювання Нацрадою ліцензії.

Окрім того, ліцензіат ТОВ “Телеканал “Прямий” не скористався правом протягом року звернутись до Нацради із заявою про переоформлення ліцензії на мовлення з проханням виключити частоти, на яких воно не здійснюється.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: