• Головна
  • Новини
  • Нацрада призначила позапланову перевірку ще одного телеканалу медведчуківського Козака

05.09.2019, 17:55

Нацрада призначила позапланову перевірку ще одного телеканалу медведчуківського Козака

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу ZIK (ТРК "МІСТ ТБ") у зв'язку з відсутністю мовлення.

Це рішення підтримали всі шестеро членів Нацради, присутні на засіданні 5 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моніторингом Національної ради зафіксовано відсутність супутникового мовлення цього телеканалу за параметрами, вказаними в його ліцензії. Всі телеканали зобов'язані виконувати вимоги законодавства, умови ліцензії. Тому ми зобов'язані провести позапланову перевірку телеканалу ZIK", – пояснив член Нацради Сергій Костинський.

За результатами моніторингу супутникового мовлення, від 27 серпня 2019 року регулятор зафіксував відсутність мовлення ZIKу за параметрами, вказаними в ліцензії. Це є ознакою порушення вимог закону "Про телебачення і радіомовлення".

Окрім того, регулятор задовольнив заяви двох юридичних осіб ТОВ – ТРК "МІСТ ТБ" і ТОВ "Телерадіокомпанія "Нові комунікації", які мовлять під логотипами ZIK і "Z ZIK", що стосувалися зміни кінцевого бенефіціарного власника.

Зокрема, у супутникових ліцензіях обох юросіб і ліцензії на багатоканальне загальнонаціональне телебачення телемережі МХ-3 телерадіокомпанія "Нові комунікації" кінцевим бенефіціарним власником вказаний Тарас Козак.

Як повідомлялося, 14 червня 2019 року народний депутат Тарас Козак (фракція "Опозиційна платформа — За життя") став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK – компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації". Таким чином, в активі Козака тепер три канали: "112 Україна", NewsOne і ZІК, що об'єднані у медіахолдинг "Новини". 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: