• Головна
  • Новини
  • Начальницю одеської податкової відправили у СІЗО з можливістю вийти за 900 тисяч

16.01.2020, 17:55

Начальницю одеської податкової відправили у СІЗО з можливістю вийти за 900 тисяч

Вищий антикорупційний суд обрав викритій на хабарі виконувачці обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 904 тис. грн.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід виконувачці обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби, викритій спільно з виконувачем обов’язків першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби на пропозиції та наданні 25 тис. дол. США неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Так, суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 2 березня 2020 року з альтернативою внесення 904 тис. гривень застави. Крім того, на підозрювану покладено низку процесуальних обов'язків.

Слідство у вказаному кримінальному провадженні триває. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину, додали в САП.

Як повідомлялося, 13 січня детективи НАБУ оголосили підозру в хабарництві в.о. першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області. За даними слідства, в.о. начальника ГУ ДПС разом зі своїм заступником запропонував керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тис. дол. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, зокрема кримінальної.

Згодом очільник ДПС Верланов відсторонив усе керівництво ДПС в Одеській області від виконання обов’язків.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: