02.12.2019, 13:45

На зарплати педагогам Львівщини скерують 376 млн грн

27 листопада 2019 року Уряд ухвалив ряд рішень, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування у галузі освіти. Відповідно  до ухвалених рішень місцевим бюджетам на фінансування освітньої галузі перерозподілили два мільярди гривень. Відтак, для Львівської області додатково розподілили 167 млн 180 тис грн.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

На придбання шкільних автобусів для закладів загальної середньої освіти, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами виділено 44 млн 559 тис грн.

«Дуже важливо до кінця року покрити дефіцит по зарплаті. Тому для виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти області скерують 376 млн грн, у тому числі за рахунок обласного бюджету – 25 млн грн, районних бюджетів – 12 млн 500 тис грн», - наголосив голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

Обсяг співфінансування — додаткових інвестицій, які мають докласти до державних коштів місцеві органи самоврядування,  буде різним. Так, постанова передбачає, що:

не менш як 30% суми мають додати міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення;
не менш як 10% суми — райони та ОТГ;
не менш як 5% суми  —  села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Загалом у Львівській області функціонує 1194 заклади загальної середньої освіти, з них: 66 опорних шкіл та 115 філій.

Вперше виділено кошти на ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти, з яких для Львівщини – 27 млн 579 тис грн.

Інформуємо, що в області 914 закладів загальної середньої освіти мають обладнані шкільні їдальні. На забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти в області передбачено 256 тис грн.

Також передбачено 12 млн 474 тис грн на придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів в яких навчаються сліпі, зі зниженим зором, глухі діти, і 82 млн 311 тис грн на оснащення закладів загальної середньої освіти обладнанням для навчальних кабінетів та STEM-лабораторіями.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: