• Головна
  • Новини
  • На заборонених водоймах Львівщини з початку купального сезону втопилося понад 20 осіб

15.07.2021, 20:12

На заборонених водоймах Львівщини з початку купального сезону втопилося понад 20 осіб

Рятувальники назвали сумну статистику та просять людей обирати дозволені для купання озера.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

З травня цього року у водоймах Львівщини вже втопилося понад два десятки людей серед яких четверо дітей. Таку сумну статистику подають рятувальники Львівщини. Працівники служби відвідали одне з озер Львівщини, аби наголосити про небезпеки купання у заборонених водоймах.

Hині рятувальники відвідали один із піщаних кар’єрів області, який заборонений для купання. Озеро надзвичайно велике, але це промисловий об’єкт, де видобувають пісок. Основна проблема, що глибина водойми не відома і постійно змінюється.  Окрім того, на озері є підземні холодні течії, які можуть викликати судоми у людей.

"Ми роздаємо інформаційні листівки і просимо людей не купатися у заборонених водоймах, - каже головний інспектор відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС Львівщини Іван Іськів. - Ми пояснюємо людям, що є перелік дозволених водойм у Львівській області. Де дозволено купатися визначають місцеві органи самоврядування. Їх на сьогоднішній день є 20, які легко можна знайти на нашому сайті ГУ ДСНС Львівщини або на сайті Львівської обласної державної адміністрації".

У спекотній літній день озеро звісно ж заповнене вщент людьми. Відпочивати із сім’єю приїхав Ігор Миць. Чоловік каже, впродовж десяти років не був на кар’єрі, але знав, що купатися на ньому не можна та вода тут чистіша за усі платні озера. Відсутність рятувальників чоловіка не лякає, адже сподіваються на власні сили.

"Ми самі собі рятувальники, - жартує пан Ігор. - А що, я є, зять, ще товариш мій приїхав. Ми самі слідкуємо за своєю безпекою. Чистішого озера, ніж тут, напевне, немає. Ще є натуральне сірководневе біля Буська, теж чудове, чисте, але далеко. Тут ми всі разом відпочиваємо. Без сумніву, приїду ще раз".

Із дітьми та чоловіком також приїхала й Галина Луців. Жінка мешкає недалеко від водойми. Тож у спекотний вихідний день вирішили не відмовляти собі у насолоді зануритися у воду.

"Ми ж туди на глибину не йдемо, а плаваємо, де доступне дно, - каже пані Галина. - Ми дуже обережно та під наглядом у воді. Дітей самих не залишаємо, спостерігаємо за ними. Похлюпатися тут можна,  є де сісти, розкластися. Крім того є мілина кілька метрів, для дітей добре".

Рятувальники наголошують, з початку купального сезону на заборонених водоймах Львівщини втопилося понад два десятки людей. У той час, коли на дозволених озерах людей вдавалося рятувати. Відтак просять відпочивати лише на спеціально облаштованих місцях з рятувальниками.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: