• Головна
  • Новини
  • На сьогодні вже більш як 190 підприємців заявили про своє бажання переїхати на Львівщину

22.03.2022, 14:16

На сьогодні вже більш як 190 підприємців заявили про своє бажання переїхати на Львівщину

Львівська ОВА спільно з Міністерством економіки та Міністерством інфраструктури  продовжує сприяти релокації підприємств із територій України, де ведуться активні бойові дії, на Львівщину. Так, станом на сьогодні вже більш як 190 підприємців заявили про своє бажання перевезти виробництва на Львівщину.

Про це повідомили у Львівській ОДА. 

«Департамент економічної політики обробив вже 193 заявки на релокацію. Тобто, ми отримали від підприємства сформульований запит в якому підприємець вказує технічні вимоги до виробничих, складських чи будь-яких інших площ, які він має використовувати в межах своє підприємницької діяльності і на кожен з цих запитів профільний підрозділ надав відповідну пропозицію»,- розповів під час брифінгу керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Відтак, станом на сьогодні з опрацьованих заявок вже 13 підприємств переїхали на територію Львівської області. Це виробництва, які працюють у галузі агропромислового комплексу, легкої та хімічної промисловості. Вони самостійно перевезли свої виробничі потужності на Львівщину. Ще 4 компанії наразі прямують на Львівщину, 101 - фактично прийняла рішення про релокацію, наразі допрацьовують окремі технічно-юридичні питання.

З понад 100 компаній, які прийняли рішення про переїзд, 50 вже мають майбутню локацію для розташування, проте наразі чекають на допомогу з преїздом від Укрпошти та Укрзалізниці. 

Тим же, хто таких управлінських рішень не прийняв, департамент економічної політики сприяє у наданні складів для тимчасового розміщення обладнання.

«Ми розуміємо, що підприємцю деколи буває складно швидко прийняти управлінські рішення. Тому ми розробили систему складів. Туди підприємства можуть завезти своє обладнання, тимчасово його там розмістити. Поки підприємець не прийме рішення, обладнання зберігається на складах безоплатно. Доступ до нього має лише підприємець, або ж представники силових структур, які здійснюють охорону об’єкту», - наголосив Степан Куйбіда.  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: