• Головна
  • Новини
  • На сьогодні в Рівному проживає 85 ветеранів Другої світової війни

10.05.2019, 08:50

На сьогодні в Рівному проживає 85 ветеранів Другої світової війни

9 травня на Військовому меморіалі кладовища «Дубенське» сотні рівнян вшанувати подвиг переможців нацизму у Другій світовій війні під час мітингу-реквієму «1939-1945. Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні».

Про це повідомили у Рівненській ОДА.

Як розповів міський голова Рівного Володимир Хомко, тільки у місті, в якому до війни проживало трохи більше як 300 тисяч мешканців, за три роки окупації було винищено понад 100 тисю людей: 80 тис. на вулиці Білій, 17,5 тис. євреїв (жінок, дітей) в урочищі Сосонки.

На сьогодні в Рівному проживає 85 ветеранів Другої світової війни, кожному з них понад 90 років. На жаль, останній з визволителів Рівного, 92-річний Андрій Мойсеєнко помер три роки тому.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко закликав присутніх не забувати про події 74-річної давнини, а також про тих людей, які з величезною звитягою і мужністю відвоювали свою рідну землю від загарбників.

«На жаль, вже 5 років свято Перемоги затьмарене подіями на Сході, де вже сучасні бійці змушені воювати з агресором в наші дні.  Пишаємося подвигами наших ветеранів! Гордимося мужністю сучасних Героїв! Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. І ця пам’ять робить нас сильнішими», - відзначив Ігор Тимошенко.

Вчора, 9 травня, у рамках заходів Дня пам’яті та примирення на рівненському Меморіалі Вічної Слави відбувся флеш-моб «Повертайся живим», урочисте покладання квітів, вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих Героїв АТО, проведення панахиди та покладання квітів на Алеї Героїв, а також патріотично-мистецька акція «Перша хвилина миру».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: