29.05.2019, 19:43

На польському кордоні вилучили 400 кг бурштину

Незаконне ввезення понад 400 кг бурштину із України до Польщі зупинили працівники Національної фіскальної служби у пункті перетину кордону в Ягодин – Дорогуськ. Ринкова вартість бурштину може досягати навіть 8 млн злотих.

Про це повідомляє Монітор.інфо з посиланням на RMF24

«Це найбільша партія контрабандного бурштину, зупинена на польському кордоні за кілька років», – повідомила в прес-релізі Палата податкової адміністрації у Любліні.

Співробітники митниці в Дорогуську направили на сканування рентгенівським апаратом вантажівку, яка перетинала кордон. Інтерпретація отриманого зображення спонукала правоохоронців провести ретельний обшук транспортного засобу. Як виявилося, це мало сенс», – йдеться у повідомленні служби.

Під час перевірки між мішками із легальними товарами правоохоронці знайшли також мішки із бурштином. У них було виявлено 400,45 кг бурштину, який намагалися ввезти до Польщі без сплати належних податків. Це були камені різного розміру, як необроблені, так і після чорнової обробки. Серед них також досить рідкісні – великі і красиві екземпляри.

Водій транспортного засобу – громадянин України – не визнав своєї вини у спробі контрабанди бурштину. Чоловік стверджував, що нічого не знав про незаконний вантаж.

Провадження у цій справі веде слідчий підрозділ Люблінської податкової служби під керівництвом районної прокуратури у Холмі.

За даними митників, виявлений на кордоні в Дорогуську бурштин є «рекордною одноразовою партією бурштину, затриманою останніми роками польською митницею».

«Для порівняння, протягом усього 2018 р. правоохоронці Митної служби завадили контрабанді загалом 460 кг бурштину», – заявила Малгожата Шпаковська, прес-секретар Палати податкової адміністрації у Любліні.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: