• Головна
  • Новини
  • На полонині Боржава створять регіональний ландшафтний парк

05.07.2019, 21:34

На полонині Боржава створять регіональний ландшафтний парк

Т.в.о. голови Закарпатської ОДА Іван Дуран направив на розгляд Закарпатської обласної ради розпорядження про створення та оголошення об'єкту природньо- заповідного фонду місцевого значення Регіональний ландшафтний парк "Полонина Боржава".

Про це повідомив Віталій Грегор, представник робочої групи по захисту полонини Боржава на своїй сторінці у Facebook.

“Т.в.о. голови Закарпатської ОДА Закарпаття Іван Дуран сьогодні направив на розгляд Закарпатської обласної ради розпорядження про створення та оголошення об'єкту природно-заповідного фонду місцевого значення Регіональний ландшафтний парк "Полонина Боржава". Це надасть особливий охоронний статус даній території і убезпечить її від будь-якого будівництва. Таке рішення було прийнято за наслідками засідань робочої групи із захисту полонини Боржава з числа представників громадськості, структурних підрозділів ОДА та науковців біологічного факультету УжНУ, який і є розробником даного суспільно необхідного проєкту”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, даний об'єкт ПЗФ буде створений у межах Воловецького, Міжгірського, Свалявського та Іршавського районів.

Також Грегор повідомляє про ще одне розпорядження т.в.о. голови ОДА Дурана - про визнання документації щодо забудови вітряками полонини Боржави такими, що суперечать законодавству.

Полонина Боржава – унікальна природоохоронна територія, частина Смарагдової мережі (реєстровий номер UA0000263). Флора і фауна хребта налічує десятки червонокнижних видів рослин і тварин, а через сам хребет проходять міжнародні міграційні шляхи птахів і кажанзаповіів. Існує проект забудови полонини 34-ма вітряками висотою 180 м. Проект інвестують турки.

Укрінформ

Фото - tourinform

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: