• Головна
  • Новини
  • На окупованих територіях українців змушують підписувати контракти з Міноборони РФ за допомогою катувань — правозахисниця

30.09.2024, 13:59

На окупованих територіях українців змушують підписувати контракти з Міноборони РФ за допомогою катувань — правозахисниця

На окупованих територіях України мешканців, які отримали російське громадянство, змушують воювати проти власної країни.

Про це розповіла російська правозахисниця та юристка для мігрантів Валентина Чупик в ефірі телеканалу FREEДOM 30 вересня, пише WestNews.

Чоловіків, які відмовляються ставати на військовий облік та підписувати контракти з російськими військовими, переслідують арештами та тортурами. "Якщо вони відмовляються підписувати контракт і відмовляються вставати на військовий облік в Росії — а вони ж як би ті, хто новоотримали [громадянство РФ] і повинні терміново стати на військовий облік — це злочин", — пояснює правозахисниця.

За її словами, таких українців окупаційна влада відправляє до слідчих ізоляторів, де до них застосовують фізичне насильство, щоб примусити підписати контракт із Міноборони РФ. "У СІЗО їх починають бити, змушуючи підписати цей контракт. Припустимо, вони витримали ці побої, і їх за ухилення від постановки на облік садять уже до колонії, там продовжують бити", — зазначила Чупик.

Вона підкреслила, що на різних етапах катувань люди часто не витримують та погоджуються підписати документи під тиском. "На якомусь із цих етапів, дуже ймовірно, що людина просто під тортурами погодиться це підписати, тому що вона віддасть перевагу тому, аби просто померти швидше, не терплячи це все. Так, це є. І українців катують страшно", — додала юристка.

Марина Лапіна, для WestNews.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: