• Головна
  • Новини
  • На маршрут вийде модернізований інклюзивний приміський електропоїзд Львів - Сянки

10.11.2021, 16:20

На маршрут вийде модернізований інклюзивний приміський електропоїзд Львів - Сянки

Оновлений приміський електропоїзд найближчим часом вирушить на маршрут Львів — Сянки Львівської залізниці.

Про це під час форуму «Велике будівництво: нова залізниця», що відбувся 9 листопада у м. Києві, повідомив член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський, передає пресслужба компанії.

За його словами, попередній електропоїзд, який у цьому році було модернізовано на КЕВРЗ, наразі вже курсує на маршруті Харків — Краматорськ Південної залізниці, а ще раніше такий оновлений поїзд було відправлено на маршрути столичного регіону. «Сьогодні тут, на виставці рухомого складу, можна побачити такий самий поїзд. Він поїде на Львівську залізницю та стане на маршрут Львів — Сянки. Для людей вже має стати буденністю зустрічати такі нові поїзди не лише в столиці, а й по всій країні», — зазначив Олександр Перцовський.

За його словами, цей приміський електропоїзд максимально пристосований для маломобільних груп населення. Наявне обладнання дозволяє зручно подорожувати ним людям з інвалідністю на колісних кріслах. Також поїзд зручний для пасажирів, які мають із собою гірськолижне спорядження. На свій маршрут Львів — Сянки поїзд вирушить найближчими днями.

«Залізниця та приміське сполучення — це мільйони людей кожного дня, які на власні очі вже бачать ці зміни», — додав Олександр Перцовський.

На модернізацію цього електропоїзда Укрзалізниця спрямувала близько 72 млн грн, з яких 2,2 млн грн — на облаштування елементів безбар’єрності. У складі поїзда курсуватиме 10 вагонів.

Як повідомлялося раніше, на потужностях КЕВРЗ триває капітальний ремонт з урахуванням вимог безбар’єрності ще чотирьох електропоїздів: двох — Донецької залізниці та по одному — Південної та Південно-Західної залізниць. Модернізацію цих поїздів планується завершити до кінця 2021 року. Загалом цьогоріч на підприємстві вже оновлено 9 приміських електропоїздів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: