• Головна
  • Новини
  • На фестивалі «Козбар» у Франції представлена етногалерея родини Демкур з Тернопілля

06.05.2019, 08:14

На фестивалі «Козбар» у Франції представлена етногалерея родини Демкур з Тернопілля

Третій фестиваль української культури «Кобзар», що розпочався у Франції і триватиме до 12 травня (за підтримки посольства України в Парижі), цьогоріч представить унікальні та цінні набутки родини Демкур з Тернопілля. Організаторами фестивалю є Франко-українська асоціація півдня Франції.

Отже, цьогоріч етногалереї «Спадок» родини Демкур випала честь представити Україну у Франції колекцією автентичних строїв з різних регіонів нашої країни, а також виставкою про українські традиції, побут і фільмом про «Борщівську народну сорочку».

Ось як коментує свою участь етногалерея «Спадок»: «Для нас важливо показати, яким є справжнє розмаїття рушників,емоції українців на сучасних і давніх світлинах, мистецькі техніки вишивки та її дивовижна єдність елементів на автентичних строях, як талановито відображено орнаментика на виробах, яка сягає трипільських символів і переходить майстерно до сучасних узорів».

Додамо, що метою фестивалю є ознайомлення широкого кола французької публіки з українською культурою та традиціями, а також представлення сучасної України в тісному зв’язку і нероздільності українських територій.

У програмі фестивалю будуть ще майстер-класи, показ фільму «Спадок нації» (від Лесі Воронюк, однієї з ініціаторок свята «День вишиванки»).

Асоціація українців на півдні Франції нині стала потужним лобістом України перед міжнародною аудиторією. Етногалерея «Спадок» родини Демкур закликає підтримати молоду Асоціацію, долучитися до неї. Особливо це стосується українців, що проживають у Ніцці та навколишніх містах.

 Фото – етногалерея «Спадок» родини Демкур.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: