• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті жінка звинуватила ТЦК у викраденні її ексчоловіка з паралічем. Що кажуть у Спеціалізованій прокуратурі

28.02.2024, 18:38

На Закарпатті жінка звинуватила ТЦК у викраденні її ексчоловіка з паралічем. Що кажуть у Спеціалізованій прокуратурі

Колишня дружина мобілізованого Олександра Мартиненка заявила, що представники Хустського ТЦК на Закарпатті викрали його й утримували в підвалі. Чоловіка начебто били, а згодом силоміць мобілізували попри те, що він має низку хвороб і частково паралізований

Про це пише Суспільне.

За словами Анни Либи, про викрадення колишнього чоловіка вона дізналася, коли він зателефонував їй і запитав, чи не знає вона хороших лікарів-невропатологів у Львові. Жінка стверджує, що Олександра Мартиненка били й тримали у підвалі. Вона телефонувала у місцевий ТЦК, однак обговорити ситуацію, як зазначила ексдружина, не вдалося.

"Я запитала в Олександра, що сталося, проте він нічого не хотів розповідати. Сказав тільки, що його в Хусті забрали представники ТЦК, скрутили в машині, сказав, що погано почувається й тому намагається потрапити до хорошого лікаря. Потім зв'язок з ним обірвався. Я намагалася подзвонити до Хустського ТЦК, проте за зазначеним номером не вдалося зв'язатися. Згодом у Тячівському ТЦК подивилися по базі і сказали, що Олександр був мобілізований 23 січня в місті Хуст. 21 січня я змогла додзвонитися до колишнього чоловіка. Він розповів, що зранку 20 січня його витягли з машини в центрі міста. Ще до 9-ї години його привезли до ТЦК Хуста. Військовий квиток, який був при ньому, та приписне в нього забрали. Ніяку медкомісію він не проходив. Його там били й тримали в підвалі. Все, що він пам'ятає, що це був кабінет, де якась людина йому просто вколола пальчик і взяла аналіз крові. Я так розумію, чи то на формулу, чи то на групу крові. І його там утримували. Він не міг зв'язатися зі своєю мамою, яка теж його розшукувала. Чоловік вийшов на зв'язок тільки 23 січня, сказав, що він вже у Львівській області у військовій частині", – розповіла Анна Либа.

Жінка наголосила, що після перенесеного енцефаліту у 2018 році її колишній чоловік постійно погано почувається.

"Олександр сказав, що його двічі направляли у Львів до хірурга, до невролога, бо йому потрібно було зробити МРТ. Після перенесеного енцефаліту в нього перекошене обличчя, права рука й нога погано працюють. І взагалі у нього й температура підіймалась, і ноги сильно печуть. Чоловік заляканий. Він скаржиться на здоров'я. Вони його готують, тобто вони не вповноважені проводити ВЛК, бо він до них потрапив уже з позитивним ВЛК. ВЛК "проводили" в Хустському ТЦК в підвалі за допомогою побоїв. Тобто ніякі лікарі його не оглядали. Це порушення, серйозні порушення Кримінального кодексу, це викрадення людини, це катування, це підробка документів. Яких мотивованих людей ми отримаємо на фронті, якщо ми будемо вчиняти таким чином?! Це жах. Для нас усіх це програш у цій війні", – розповіла Анна Либа.

Окрім того, вона повідомила, що писала на урядову лінію, зробила запит у ДБР, Офіс генпрокурора й у Київську прокуратуру. Також жінка звернулася до омбудсмана Лубінця. 

На Закарпатті жінка звинуватила ТЦК у викраденні її ексчоловіка з паралічемФото: Анна Либа

Як коментують інцидент у Спеціалізованій прокуратурі

Речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко зазначила, що після розголосу у ЗМІ прийняли рішення провести додаткову ВЛК.

"Наразі встановлено, що цей чоловік уже місяць служить у війську, а відтак був визнаний військово-лікарською комісією придатним. Крім цього, від нього не надходили скарги щодо стану здоров’я. Враховуючи наявну в медіа інформацію, прийняли рішення провести додаткову ВЛК. За її результатами військове керівництво ухвалить законне обґрунтоване рішення", – пояснила речниця.

Наразі журналісти намагаються отримати коментар від представників ТЦК.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: