• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті засудили батька сімох дітей за ухилення від мобілізації: вирок суду

09.10.2024, 13:48

На Закарпатті засудили батька сімох дітей за ухилення від мобілізації: вирок суду

На Закарпатті було винесено вирок чоловіку, який проігнорував повістку до територіального центру комплектування та ухилився від мобілізації. Чоловік, мешканець міста Берегове, заявляв, що є батьком сімох дітей і перебуває у незареєстрованому шлюбі, проте це не стало підставою для відстрочки.

Згідно з матеріалами справи, у березні 2023 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію, де його було визнано придатним до військової служби. Після медогляду йому вручили повістку для прибуття до територіального центру комплектування. Однак чоловік не з’явився, що призвело до порушення кримінальної справи.

Під час судового процесу підсудний свою провину не визнав, стверджуючи, що має право на відстрочку через багатодітне батьківство. За його словами, троє з семи дітей є неповнолітніми та знаходяться на його утриманні. Однак у суді було встановлено, що у свідоцтвах про народження дітей він не значився як батько, оскільки батьківство було вказано лише зі слів матері. Сторона захисту не змогла надати суду жодних офіційних доказів багатодітного батьківства.

Врахувавши всі обставини справи, суддя ухвалив рішення про призначення покарання у вигляді трирічного ув'язнення за ухилення від мобілізації. Вирок ще може бути оскаржений.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: