• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті відновив роботу пішохідний пункт пропуску зі Словаччиною

01.08.2021, 16:57

На Закарпатті відновив роботу пішохідний пункт пропуску зі Словаччиною

КПП "Малі Селменці – Вельке Слеменце" на українсько- словацькому кордоні відновив пропуск людей із 1 серпня. Речниця Чопського загону Тетяна Кравченко каже: прикордонна поліція Словаччини повідомила їх про скасування обмежень на всіх пунктах пропуску. Стосується це, зокрема, пішохідного.

Суспільне розповідає, як почався перший день роботи КПП після майже дев'ятимісячної перерви.

Після відновлення роботи КПП першою до Словаччини пішки йде Любов. Жінка каже: прямує на роботу.

"Ну звичайно, що якісь перспективи трошки відкриваються. ПЛР тест не робила. Вакцинацію також", — каже Любов.

Близько години жінку оформляли на митному посту Словаччини. Її пропустили на територію іншої держави. Також разом із дітьми перетнути кордон прийшла Тімея Молнар. Вона проживає в Словаччині.

"Ну я рада, що відкрито, це точно. ПЛР-тест треба було нам зробити, зареєструватися на "ehranica". Ми це все зробили, то думаю, перейдемо. Мені на карантин треба буде піти, бо я ще не маю вакцини, тому чоловік нас там буде чекати", — розповіла Тімея Молнар.

Першою зі Словаччини до України перетнула кордон Віра.

"Звісно, що я рада. Мені ближче через цей КПП переходити до Ужгорода. Взагалі сюди не приїжджала ці 8-9 місяців. Тепер частіше матиму змогу сюди переходити до рідних", — каже Віра.

Пішохідний пункт пропуску "Малі Селменці–Вельке Слеменце" не працював із 9 листопада 2020 року. Після відновлення роботи за перші три години тут перетнула кордон 21 людина, — каже речниця Чопського загону Тетяна Кравченко і пояснює, як можна потрапити до Словаччини.

"Біометричний паспорт і сертифікат вакцинації — це без обмежень. З самоізоляцією — це паспорт і попередня реєстрація на урядовому сайті. Але рекомендують його робити на території України, оскільки на території Словаччини на пунктах пропуску дуже слабкий інтернет. Відповідно, якщо в людини не буде цієї реєстрації, її автоматично повернуть", — розповіла речниця.

Реєструватися на сайті korona.gov.sk/ehranica українцям потрібно з 3 липня. Усі нещеплені, які в’їжджають не територію Словаччини, мають піти на карантин до двох тижнів. На 5 день вони отримують повідомлення для проходження ПЛР-тесту. Якщо він негативний, їх автоматично знімають із самоізоляції. Такі вимоги словацька сторона надіслала Держприкордонслужбі України.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: