• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті ухилянти втратили ще один канал можливостей втекти за кордон

21.02.2024, 15:52

На Закарпатті ухилянти втратили ще один канал можливостей втекти за кордон

На Закарпатті розкрили ще одну схему незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних чоловіків, кожен з яких мав заплатити переправникам по $4 тис.

На Закарпатті ухилянти втратили ще один канал можливостей втекти за кордон

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

На Закарпатті троє місцевих мешканців організували незаконний трансфер військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Їх викрила спільна міжвідомча група у складі співробітників Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, Відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП України в Закарпатській області та співробітників УСБУ в Закарпатській області, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Як розповіли у Держприкордонслужбі, одного зі зловмисників заскочили на гарячому, коли той власним авто привіз до кордону п’ятьох чоловіків призовного віку, щоб переправити їх поза пунктами пропуску до Румунії. За попередньою домовленістю той, хто хотів у такий спосіб покинути територію України, мав заплатити переправникам по 4 тисячі доларів США. Загалом від своїх клієнтів – двох мешканців Київщини, вінничанина, івано-франківця та львів’янина ділки планували отримати 20 тисяч доларів США. Завдаток у розмірі 10 тисяч доларів США вони вже отримали напередодні незаконної оборудки.

Наразі одному з переправників уже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Якщо вину підозрюваних доведуть у суді, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: