• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті у 66 працівників їдалень виявили стафілокок

27.11.2021, 12:59

На Закарпатті у 66 працівників їдалень виявили стафілокок

У 66 працівників харчоблоків закладів освіти на Закарпатті виявили золотистий стафілокок.

Про це повідомили на сторінці Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб, передає Суспільне. Це 7,1 % від загальної кількості протестованих. Перевірки у закладах освіти стартували 11 жовтня.

Станом на 26 листопада перевірки представники центру контролю та профілактики хвороб провели у 335 навчальних закладах на Закарпатті. Обстежили 193 заклади дошкільної освіти, 134 заклади загальної середньої освіти та 8 інтернатних закладів.

Загалом обстежили 924 працівників харчоблоків: 498 працівників у закладах дошкільної освіти, 380 — у закладах середньої освіти та 46 — в інтернатах. Стафілокок виявили у 66 працівників харчоблоків. Результати ще 4 зразків, відібраних серед обстежених працівників харчоблоків, очікують.

На сторінці Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб повідомили: найбільший відсоток носіїв золотистого стафілокока виявили у закладах освіти Мукачівщини, Свалявщини та Виноградівщини. Не виявили — на Рахівщині, Міжгірщині та Берегівщині.

"Про всі виявлені відхилення від норм проінформували обласні та територіальні підрозділи з питань освіти та охорони здоров’я райдержадміністрацій та виконкомів рад територіальних громад та територіальні управління, а також управління і відділи Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області для відповідного реагування в межах повноважень", — йдеться у повідомленні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: