12.02.2024, 17:08

На Закарпатті прикрили ще один канал втечі ухилянтів

Закарпатські правоохоронці затримали організатора незаконної схеми перетину українсько-угорського кордону та його клієнта

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

На Закарпатті на один стійкий канал незаконного переправлення ухилянтів через українсько-угорський кордон стало менше. Його ліквідували співробітники оперативно-розшукового відділу Чопського загону.

Як розповіли у Держприкордонслужбі, переправники неодноразово переправляли за кордон чоловіків призовного віку у межах Закарпатської області. Заходи з документування та ліквідації каналу проводили у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" спільно з оперативниками Мукачівського прикордонного загону та співробітниками Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що 63-річний закарпатець познайомився з майбутнім "клієнтом" в Ужгороді та запропонував доправити його до Угорщини за грошову винагороду у розмірі 3500 доларів США. За вказівкою переправника чоловік самотужки дістався до міста Берегово, а звідти його доправили автомобілем до помешкання у селищі Вилок. Будинок стояв за кількасот метрів від річкової ділянки кордону, тож у слушний момент "клієнт" мав подолати водойму уплав. При цьому, йому пообіцяли переправити його речі до Угорщини, де він мав сплатити решту суми.

Переправника і його "підопічного" затримали під час передачі першої частини коштів у сумі 1500 доларів США. Разом з ними затримали спільника, який забезпечив плавця гідрокостюмом.

Організатору незаконної схеми наразі винесено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Слідчі дії тривають.



 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: