• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті ображений священник не дозволив занести труну з тілом загиблого героя до церкви

18.10.2022, 14:49

На Закарпатті ображений священник не дозволив занести труну з тілом загиблого героя до церкви

У селі Чорна Тиса на Рахівщині священник зачинив храм зсередини, бо родичі загиблого зенітника Дмитра Спасюка хотіли, аби його відспівав український отець

Про це повідомила журналістка Тетяна Когутич.

"Друзі, я зараз підійму дуже важливу і болючу тему. Стосується вона УПЦ колишнього МП і сім’ї загиблого героя. Власне, річ у тім, що в неділю у закарпатському селі Чорна Тиса священник Свято-Успенського храму не дозволив занести тіло загиблого молодого хлопця Дмитра Спасюка до церкви перед погребінням, як заведено у гуцулів. Те що це не по-божому, ані навіть не по-людськи - тут кожен скаже. Я долучаюся до розголосу цієї ситуації ще й тому, щоб більше таке не траплялося", – написала вона. 

Повідомлення про похорон Дмитра Спасюка є і на сторінці Ясінянської територіальної громади. Односельчани у коментарях також пишуть, що місцевий священник зачинив церкву.

26-річний Дмитро Спасюк загинув 7 жовтня. Він був командир бойової машини зенітного ракетного взводу зенітної ракетної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону військової частини А1556. 

Як повідомляє Тетяна Когутич, родина загиблого не захотіла, аби Дмитра відспівував місцевий священник, тож запросили отця з Ясіння, де є парафія Української православної церкви.  

"Мені перед похороном зателефонував голова, просив попередити священника, що ховатиме не він. Я подзвонив і сказав, мовляв, отець Віталій, так і так, на похороні у Дмитра правитимуть українські. А він мені на те: "А я що, москальський?" та й виключив телефон", – розповів журналістці брат загиблого Ярослав.   

На похорон героя зійшлось кілька сотень людей, але церква виявилась зачинена зсередини – там були старші жінки, які визирали з вікон. Труну з тілом Дмитра Спасюка так і не дали занести до храму. Його відспівали на подвір’ї церкви.  

Сім'я Дмитра Спасюка через цей інцидент звертатиметься до Служби безпеки України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: