• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті колишнього посадовця посадили за ґрати за крадіжку 800 тис. грн

26.08.2023, 08:53

На Закарпатті колишнього посадовця посадили за ґрати за крадіжку 800 тис. грн

Колишнього керівника одного з управлінь Закарпатської ОДА та директора приватної будівельної компанії засуджено за заволодіння бюджетними коштами при будівництві школи

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Там зазначають, що при будівництві школи у с. Кваси Рахівського району колишній посадовець Закарпатської ОДА та підрядник штучно завищили обсяги та вартість робіт. Підрядник, знаючи, що частина робіт взагалі не виконана, подав до структурного підрозділу ОДА акти про їх повне завершення, які своїм підписом і печаткою засвідчив його спільник – посадовець облдержадміністрації.

Як наслідок – особи незаконно заволоділи майже 800 тис. грн, виділеними з обласного бюджету. Для їх відшкодування підрядним товариством прокуратура заявила позов, наразі він перебуває на розгляді в Господарському суді Закарпатської області.

Відтак, суд призначив їм покарання – 7 років ув’язнення з конфіскацією усього належного майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій протягом 3 років. Набрання вироком законної сили очікується.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: